A Debrecen házigazdaként meglepetésre 30-25-re legyőzte a Siófok KC csapatát a női kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

A vendégcsapatot ezúttal nem Bent Dahl vezetőedző irányította, mert felesége megbetegedése miatt hazautazott Norvégiába. Szerepkörét ideiglenesen segítője, Daniel Birkelund vette át. A keretből hiányzott Tóth Gabriella, Mazák-Németh Csilla, valamint Nerea Pena. Utóbbinak családi tragédia miatt hazájába, Spanyolországba kellett utaznia.
A hazaiaknál Aleksandra Vukajlovic és Jelena Despotovic nem játszhatott.
Az esélyesebb siófokiak a nyolcadik percben két góllal vezettek, ám a DVSC fordított, a folytatásban védekezésben és támadásban is sokkal pontosabban kézilabdázott, és Kovács Anna vezérletével a szünetben már öt góllal vezetett. A vendégek gyengélkedését jól jellemzi, hogy az időn túli hétméterest Andrea Kobetic a keresztléc fölé bombázta.
A második félidőt négyes gólsorozattal kezdte a Debrecen, a vendégek 12 percen keresztül nem találtak be (20-11), sőt a 38. percben már tíz gól volt a különbség a két együttes között. Ezt követően a DVSC némileg megtorpant, a Siófok pedig magára talált, és Kobetic vezérletével megkezdte a felzárkózást. A házigazdák igyekeztek elhúzni támadásaikat, a másik kapu előtt pedig hatékonyan védekezni, ezt a hajrában remekül végrehajtották, és egy újabb 3-0-s sorozattal eldöntötték a meccset, amit összességében magabiztosan, szinte végig vezetve nyertek meg.
A mezőny legeredményesebb játékosa a debreceni Vámos Petra volt, aki 12 lövésből nyolc gólt dobott. Csapattársa, Kovács Anna hat, a túloldalon Andrea Kobetic szintén hat találattal zárt.
A DVSC legutóbb 2015-ben tudta legyőzni a Siófokot.
Az Európa-liga elődjében, az EHF Kupában címvédő Siófok szerdán 30-21-re kikapott a címvédő Győri Audi ETO KC elleni rangadón, azt megelőzően tavaly október 19-én veszített bajnoki mérkőzést, utána sorozatban 18 alkalommal nyert.

HOZZÁSZÓLÁS

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét