Tanuszoda épül Cigándon

270

Tanuszoda épül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon, a létesítmény alapkövét pénteken helyezte el Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselő és Oláh Krisztián (Fidesz-KDNP) polgármester.

A településen a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében épül meg a kétmedencés tanuszoda több mint 626 millió forintból.
Szabó Tünde arról beszélt: az egészség megőrzésére a legjobb tevékenység a sportolás, azon belül is az úszás; emellett az úszás életmentő képesség. Éppen ezért a kormány úgy döntött, hogy a Magyar Úszó Szövetség közreműködésével elindítja az Úszónemzet programot.
Kifejtette: ennek keretében minden óvodáskorú, valamint első és második osztályos tanuló megtanul úszni. A program szakmai felügyeletét a Magyar Úszó Szövetség látja el, ami biztosíték arra, hogy felkészült és elhivatott oktatók foglalkozzanak a gyerekekkel.
“A magyar testkultúra történetében” ez nagy vállalás, de óriási előrelépés is egyben. Ehhez infrastruktúrára van szükség, amihez kiváló lehetőség a tanuszodaprogram, amelyben a cigándi létesítmény is felépül – mondta Szabó Tünde.

Juhász Roland arról szólt, hogy a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez, mert a sport megtanítja őket szinte mindenre, amire felnőtt korukban szükségük lehet.
Az új tanuszoda hazai forrásból épül meg, és a működtetés költségeit is az állam vállalja magára. Az 1300 négyzetméter alapterületű létesítmény előreláthatólag jövő év végére készül el, nemcsak az úszásoktatást, de az órák után a helyiek igényeit is kiszolgálja majd.
A cigándi beruházás része egy nagy országos programnak, amely az oktatás infrastrukturális feltételeit igyekszik megteremteni. Tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat és komplett iskolákat építenek országszerte a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztő Program keretében – mondta Juhász Roland.

HOZZÁSZÓLÁS

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét